MATCH CENTER

Συνέντευξη με προοπτική, μέλλον και ουσία από τον πρόεδρο της Μαύρης Θύελλας Γιώργο Πρασσά

Μέσα σε πολύ όμορφο κλήμα και σε περιβάλλον που εξέπεμπε υγεία έγινε η πρώτη γνωριμία του νέου ιδιοκτήτη της Μαύρης Θύελλας Γιώργου Πρασσά και των συνεργατών του. Ήταν μια εκδήλωση που ταίριαζε σε πολύ μεγάλο βαθμό και έτσι όπως αξίζει στην ομάδα μας και την ιστορία που κουβαλάει στο πέρασμα του χρόνου. Η τηλεόραση Best T.V. σε ζωντανή μετάδοση μετέφερε το κλήμα εντός της αιθούσης και οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. με πολύ σεβασμό και έτσι όπως επέβαλλε η διαδικασία βοήθησαν έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και όπως είχαν σχεδιαστεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Πρασσά και του αντιπροέδρου Χρήστου Παπαδημητρίου παρακάτω :

«Το ταξίδι ξεκίνησε…» με την φράση αυτή ξεκινά πλέον και τελειώνει κάθε σκέψη συνυφασμένη με την ομάδα της «Καλαμάτας». Η «Μαύρη Θύελλα» εισέρχεται σε νέα εποχή υπό την προεδρεία του ελληνοαμερικάνου Γιώργου Πρασσά και των συνεργατών του οι οποίοι ξεκαθάρισαν κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «Horizon Blu» που ξεκαθάρισε πως φέτος η ομάδα πάει για πρωτάθλημα!

Ξεκάθαρο έγινε επίσης ότι η «Μαύρη Θύελλα»δεν πρόκειται να αγοράσει Α.Φ.Μ., αναμένει την 10η Αυγούστου και ελπίζει του χρόνου να παίζει Football League λειτουργώντας όμως βάσει σχεδίου με σωστή διαχείριση και οργάνωση, με γρήγορους και αποτελεσματικούς ρυθμούς, με επιμονή και υπομονή, με διαφάνεια και το σημαντικότερο χωρίς εξαρτήσεις!  Στόχος όλων η «Καλαμάτα» να έχει το γρηγορότερο δυνατόν μια θέση στην Ελληνική ποδοσφαιρική «αφρόκρεμα».

Ο Γιώργος Πρασσάς μίλησε για πρώτη φορά στα τοπικά ΜΜΕ πλαισιωμένος από τον αντιπρόεδρο Χρήστο Παπαδημητρίου, τον νομικό του εκπρόσωπο, Λάμπρο Αδάμο, ενώ παρόντες ήταν και οι κ. Ράλλης και Παπαθεοδωρίδης, μέλη της διοίκησης και πολλοί ακόμα συνεργάτες της ομάδας.

Ο κ. Πρασσάς εξέφρασε αρχικά τη συγκίνησή του που επιστρέφει μετά από τόσα χρόνια στον τόπο καταγωγής του.

«Νιώθω μεγάλη τιμή και ευθύνη που μου δόθηκε η ευκαιρία μαζί με τους συνεργάτες μου να πάρουμε τα ηνία της «Μαύρης Θύελλας». Στόχος είναι ένας: η ομάδα να γυρίσει στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου και να οργανωθεί σε επαγγελματικό επίπεδο από την αρχή. Πιστεύω ότι αν μπουν οι σωστές βάσεις τα αποτελέσματα θα έρθουν –ευκολότερα ή αργότερα  σίγουρα! Ειπώθηκαν κάποια πράγματα με μια ενδεχόμενη ταύτιση της ομάδας το οποίο εγώ σας εγγυώμαι ότι είναι λανθασμένο! Ζω στην Αμερική 30 χρόνια δεν γνωρίζω κανέναν, δεν έχω επαφή με κανέναν στο εγγύς μέλλον σαν «Καλαμάτα», μπορούμε να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε, είμαστε ανοικτοί με όλους αλλά πάντοτε για το συμφέρον της «Μαύρης Θύελλας».

Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας κ. Νίκα και τον δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο για τις βοήθειες που παρέχουν στην ομάδα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τρέχουν ασταμάτητα. Όπως όλοι ξέρετε ξεκινήσαμε από το μηδέν και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, καθημερινώς, σε οργανωτικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο. Τώρα ξεκινήσαμε, πήραμε τον προπονητή, παίκτες, ξεκινάει η προετοιμασία και βλέποντας πάντα για το καλύτερο. Όσο για τον φίλαθλο κόσμο, τον στηρίζουμε τον θέλουμε κοντά μας, θα ’μαστε πάντα μαζί τους γιατί χωρίς τους φιλάθλους δεν υπάρχει ταξίδι… Δεν θέλω να πω πολλά, δεν μου αρέσουν τα λόγια, μου αρέσουν τα έργα…»

Βασικός στόχος της ομάδας όπως είπε είναι το πρωτάθλημα «Η ομάδα πάει για πρωτάθλημα αμέσως! Είμαστε 4η Εθνική. Ήδη έχουμε ανθρώπους για τις Ακαδημίες, αυτό είναι πολύ σπουδαίο για το μέλλον της ομάδας να μπορεί να σταθεί μελλοντικά και βαθιά. Απ’ ότι βλέπετε σε ένα μήνα έχουμε ξεκινήσει νομίζω δυνατά και θα συνεχίσουμε!».

Παράλληλα σε επαγγελματικά επίπεδα θα οργανωθούν και οι ακαδημίες, που παρελήφθησαν με δυναμικό μόλις 45 παιδιά!

Μαύρη Θύελλα

«Ξεκινάμε από το μηδέν και προχωράμε. Έχουμε δημιουργήσει ένα τμήμα με υπεύθυνο ακαδημιών τον κ. Σταθόπουλο. Προείχε όμως η πρώτη ομάδα, γιατί υπάρχει μία ιεραρχία, πρώτα η πρώτη ομάδα και μετά οι ακαδημίες. Δεν μπορεί να γίνουν όλα ταυτόχρονα. Κάντε λίγη υπομονή σε λίγο καιρό θα δείτε και τα αποτελέσματα των ακαδημιών. Πάμε να βάλουμε τα πράγματα κι εκεί σε επαγγελματικά πρότυπα για τις ακαδημίες.», είπε ο κ. Παπαδημητρίου:

Στο ερώτημα «Γιατί τώρα» ο Γιώργος Πρασσάς απαντά: «Έκρινα ότι για μένα προσωπικά η σωστή στιγμή ήταν τώρα που πήραμε την ομάδα, πριν ένα μήνα…», ενώ για να διαλευκάνει ακόμα περισσότερο την εικόνα ο κ. Παπαδημητρίου είπε: «Ο Γιώργος ενημερώθηκε το Δεκέμβρη από εμένα και ένα κοινό Μεσσήνιο φίλο μας. Για να έρθει στην «Καλαμάτα» ο Γιώργος είναι η προσπάθεια που έκανε ένας Μεσσήνιος άνθρωπος να τον εντάξει μες την «Καλαμάτα». Δηλαδή κάποιος κοινός φίλος μας προσπάθησε να το πείσει …Αυτό έγινε!»

Στο έτερο ερώτημα, γιατί είναι τόσο αισιόδοξοι ότι τούτη τη φορά θα τα καταφέρουν ο κ. Παπαδημητρίου είπε:  «Η αισιοδοξία μας ότι θα πάμε ψηλά πηγάζει στο ότι γνωρίζουμε και το προσκήνιο και το παρασκήνιο. Όποιος διανοηθεί να πειράξει την ομάδα θα έχει το αντίστοιχο πρόβλημα από μας!» βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να δημιουργηθεί «ομάδα που θα κερδίζει στους αγωνιστικούς χώρους, αυτό εννοώ για να μην παρεξηγηθούμε!» και συμπλήρωσε  «Εμείς δεν έχουμε υπομονή… Η «Καλαμάτα» δεν μπορεί να έχει υπομονή! Υπομονή στα νεκροταφεία μόνο! Εμείς έχουμε επιμονή. Πάμε γρήγορα για την άνοδο της κατηγορίας»

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στο ερώτημα που «αιωρείται» αν τελικά Γιώργος Πρασσάς και Αγαθοκλής Χριστόπουλος έχουν συνεργασία ο νέος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία προσωπική γνωριμία μεταξύ τους. Εξήγησε ότι η πρώτη τους επαφή έγινε μέσω του κ. Παπαδημητρίου, με σκοπό μια χορηγία στη φανέλα ύψους 10.632 ευρώ και ενός πριμ 20.000 σε περίπτωση ανόδου

«Δεν έχουμε καμία εξάρτηση δεν είναι στην ομάδα μας, δεν συμμετέχει οικονομικά. Στο μέλλον αν η ομάδα ανέβει ψηλά, όταν γίνει η ΠΑΕ, μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε να πάρει μετοχές. Αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχει σε αυτό το project, δεν έχει καμία οικονομική σχέση μαζί μας και χαράσσουμε εμείς τον καινούργιο δρόμο!» είπε ο αντιπρόεδρος με τον κ. Πρασσά να εξηγεί ότι: «Λείπω 30 χρόνια δεν έχω ταυτιστεί με καμία ομάδα, μόνο «Μαύρη Θύελλα! Στο μέλλον είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε με όλες τις ομάδες και πάντα βέβαια για τα συμφέροντα της «Μαύρης Θύελλας». Οποίος είναι φίλος μας θα το ανταποδώσουμε, όποιος είναι εχθρός μας θα το ανταποδώσουμε!»

Στα περί συνεργασίας με την Α.Ε.Κ. ο αντιπρόεδρος απάντησε ότι  «Είμαι στην Α.Ε.Κ. γιατί είμαι φίλος του Μελισσανίδη και είμαι εκεί αμισθί, για να γίνει το γήπεδο. Πήραμε δυο δανεικούς από την Α.Ε.Κ. έχουμε πάρει και δυο παίκτες από τον Ολυμπιακό και προπονητή από τον Ολυμπιακό. Θα πάρουμε από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για να δω τι θα πούνε τότε. Δεν έχουμε εξάρτηση από κανέναν».

Μαύρη Θύελλα

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με νόημα σχολίασε την κατάσταση του γηπέδου «Σταύρος Παπαδόπουλος» ο αντιπρόεδρος κ. Παπαδημητρίου, το πρόβλημα στατικότητας στο οποίο ανέτρεψε τα αρχικά σχέδια : «Είχαμε ένα ατυχές γεγονός με το γήπεδο του Μεσσηνιακού, κάτι που εμείς δεν γνωρίζαμε, κάποιοι άλλοι το γνώριζαν! Το γήπεδο Μεσσηνιακού έχει πρόβλημα. Έχουμε αναθέσει σε μία εταιρεία να κάνει μία στατική μελέτη γιατί δεν νομίζω να θέλει κάποιος να βάλει τα παιδιά του εκεί μέσα; Με την βοήθεια του δημάρχου αυριανού περιφερειάρχη και του μελλοντικού δημάρχου μας παραχωρήθηκε το δημοτικό στάδιο. Προσωρινά θα είμαστε εκεί όσο χρειαστεί.»

Ιδού όσα συμφωνήθηκαν με κ. Νίκα και κ. Βασιλόπουλο:

  • Ο ΠΣ «Η Καλαμάτα» αναλαμβάνει την ανακατασκευή των αποδυτηρίων, την αλλαγή καθισμάτων, την ανακατασκευή των θεωρείων και τη διαμόρφωση χώρου φιλοξενίας και συνεντεύξεων στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Η χρήση του γηπέδου θα παρέχεται ατελώς στον ΠΣ «Η Καλαμάτα».
  • Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει την αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Στάδιο και την ανακατασκευή των χώρων υγιεινής . Πρόκειται για έργο-τη μελέτη του οποίου είχε κάνει ο Δήμος Καλαμάτας- που έχει εγκρίνει ήδη από το 2018 το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, επί Χαρίτση, προϋπολογισμού 74.335 ευρώ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το Σεπτέμβριο του 2018 είχαν υπογραφεί οι σχετικές προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα. Το έργο προβλέπει να ανακαινιστούν εκ βάθρων οι χώροι υγιεινής, και θα κατασκευαστούν 12 WC για το κοινό και 2 WC για ΑμεΑ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καλαμάτας. Στις 4 Ιουνίου 2019 υπογράφηκε και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε. που προσέφερε έκπτωση 48,49%, με την προθεσμία εκτέλεσης του έργου να είναι 90 ημέρες.

Επίσης, ο ΠΣ «Η Καλαμάτα» θα επωμισθεί τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του προπονητηρίου στα Παλιάμπελα, που του έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας χωρίς αντάλλαγμα. Για τις ανωτέρω συμφωνηθείσες ρυθμίσεις, αναμένεται να υπογραφεί συμφωνητικό άμεσα μεταξύ του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας και του ΠΣ «Η Καλαμάτα».

Στο μέλλον βέβαια δεν αποκλείεται να μετουσιωθεί σε πράξη η σκέψη για νέο γήπεδο.

ΟΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΤΗΝ 10η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η 10η Αυγούστου είναι σημαντική ημερομηνία καθώς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται η «Μαύρη Θύελλα» με τις προσπάθειες των διοικούντες να είναι καθημερινές ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα για την Football League!

«Θέλουμε να μπουν κανόνες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό θα ζητήσουμε από τον υφυπουργό. Πάνω στους κανόνες αυτούς η «Καλαμάτα» ζητάει μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα να μπορούν οι ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή. Θα εξαντλήσουμε ότι οι πιθανότητες υπάρχουν η ομάδα να πάει στην επόμενη κατηγορία… και δικαιούμαστε δεν μπαίνουμε σε καμία διαδικασία αγοράς ΑΦΜ. Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία κάτω από το τραπέζι συναλλαγές, καμία! Περιμένουμε από την Πολιτεία να πράξει αυτά που πρέπει.»

Παράλληλα ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι η «Καλαμάτα» μπορεί να ελπίζει να ανέβει από τώρα στη Football League θα πρέπει όμως  «Να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 10 Αυγούστου για να δούμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες. Πάντα υπάρχουν ελπίδες.»

Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Στο ερώτημα βιωσιμότητας που τίθεται και για την περίπτωση της παθούσας «Μαύρης Θύελλας» ο κ. Πρασσάς απαντά ότι : «Οι Έλληνες του εξωτερικού έχουνε πάει σε όλα τα κράτη του κόσμου και η αγάπη που έχουν για την πατρίδα είναι τεράστια! Στην Αμερική είμαι 30 χρόνια, αποφάσισα να επενδύσω στον τόπο μου και στην ομάδα του τόπου μου, με τη «Μαύρη Θύελλα». Γενικά στη ζωή άμα κάνεις τα πράγματα σωστά και τα οργανώσεις όλα γίνονται βιώσιμα. Υπάρχουν ομάδες που έχουν πέσει και χαθεί και ομάδες που πάνε πάρα πολύ καλά άσχετα αν λένε ότι δεν πάνε καλά! Πιστεύω ότι αν όλα τα πράγματα γίνουν σωστά και με τις σωστές βάσεις θα πάμε πάρα πολύ καλά.»

Από τη μεριά ο κ. Παπαδημητρίου θέλησε να δώσει διευκρινήσεις για όσα είπε στα αποδυτήρια, στους παίκτες: «Οποίος ποδοσφαιριστής συλληφθεί να παίζει στοίχημα – δεν μιλάω για συνεργάτες αυτό είναι αυτονόητο – θα φύγει άμεσα.» και συνέχισε «Εδώ δεν ήρθαμε ούτε να βγάλουμε χρήματα μέσα από στοιχηματισμούς ούτε τίποτα. Μπορεί η ομάδα να γίνει βιώσιμη και να είναι οικονομικά ανεξάρτητη αρκεί να μπουν οι βάσεις. Γιατί στον υπόλοιπο κόσμο δηλαδή οι ομάδες είναι βιώσιμες και δεν έχουν ανάγκη τους προέδρους και τους αντιπροέδρους τους και οποιονδήποτε; Γιατί έχουν τον κόσμο. Η «Καλαμάτα» έχει κόσμο, έχει έσοδα, μην παραμυθιάζεστε… έχει έσοδα. Θέλει σωστή διαχείριση, οικονομικές ενισχύεις από εμάς και στο μέλλον πιστεύουμε ότι θα είναι αυτοδύναμη η ομάδα.»

Πως θα γυρίσει ο κόσμος;  «Ο κόσμος θα γυρίσει όταν δει αποτελέσματα. Όταν δει σωστή δουλειά από τη διοίκηση. Είναι απογοητευμένος τώρα αλλά ο κόσμος θα γυρίσει. Εγώ, όμως, βλέπω ότι ο κόσμος ακόμα και τώρα, μετά την απογοήτευση αυτή, αγαπάει την ομάδα πολύ! Άρα πρέπει εμείς να κάνουμε όλες τις ενέργειες, μεταγραφές και αποτελέσματα για να έρθει ο κόσμος πίσω στην ομάδα!» είπε ο κ. Παπαδημητρίου.