Η ΕΔΡΑ ΜΑΣ

Η Ομάδα της Καλαμάτας, χρησιμοποιεί
τo "Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας" σαν έδρα.

Το στάδιο τις εποχές με έντονα καιρικά φαινόμενα χρησιμοποιείται και σαν προπονητικό κέντρο αφού η ομάδα μας πραγματοποιεί μια με δύο προπονήσεις την εβδομάδα εκεί.

Το Δημοτικό Στάδιο χτίστηκε το 1976 με το αρχικό όνομα "Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας" σε αδόμητο χώρο, αχρησιμοποίητο έως τότε, κοντά στην ανατολική παραλία της πόλης. Σκοπός της ίδρυσής του ήταν η αποσυμφώρηση του Γηπέδου του Μεσσηνιακού, από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες αλλά και η δημιουργία ενός σταδίου με μοντέρνες εγκαταστάσεις στίβου. Το 1976 χτίστηκαν οι δύο κερκίδες και διαμορφώθηκαν οι διαδρομές του στίβου. Το 1983 τοποθετήθηκε ο ελαστικός τάπητας.

Το 2001 μπήκαν προβολείς και το 2007 τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα στις κερκίδες μειώνοντας τη χωρητικότητά του από 5.400 σε 4.500 θεατές. Χρησιμοποιήθηκε ως κύρια έδρα από τον Π.Σ. Καλαμάτα έως το 1994 και από το 2003 έως το 2010 καθώς και από άλλα ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης. Επίσης, κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί σε αγώνες εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου ανδρών, ελπίδων και νέων.

  • Χωρητικότητα: 4.500 (καθήμενοι)
  • Τοποθεσία: Το γήπεδο βρίσκεται στην νοτιοανατολική συνοικία της πόλης κοντά στην ανατολική παραλία.
  • Χτίστηκε το: 1976 με το αρχικό όνομα "Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας"
  • Ρεκόρ Θεατών: 8.000 θεατές (Διεθνής φιλικός αγώνας "Ελλάδα - Ρουμανία (1-0)") (καθήμενοι)

Αλλά κυρίως αποτελεί την αθλητική κυψέλη της πόλης στον κλασικό αθλητισμό. Η ίδρυσή του είχε ως αποτέλεσμα τη διοργάνωση της ετήσιας αθλητικής συνάντησης στίβου "Παπαφλέσεια" η οποία από το 1995 έγινε διεθνής και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα αθλητικά μήτιγκ που διεξάγονται στην Ελλάδα.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΔΡΑ

Το γήπεδο του "Μεσσηνιακού", "Σταύρος Παπαδόπουλος"
το χρησιμοποιούμε σαν δεύτερη έδρα.

Το γήπεδο του Μεσσηνιακού πήρε την σημερινή του μορφή, με τις τρεις κερκίδες μόλις το 1994. Αυτό οφείλεται στον κ. Σταύρο Παπαδόπουλο ο οποίος αποφάσισε την μεταφορά του συλλόγου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, το οποίο και αναμόρφωσε εκ βάθρων, χτίζοντας μεταξύ άλλων και τη δυτική εξέδρα. Το γήπεδο βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι του 2000 με την τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων, φωτισμού κλπ.

  • Χωρητικότητα: 5.613 (καθήμενοι)
  • Τοποθεσία: Το γήπεδο είναι στο τέρμα της οδού Μαυρομιχάλη
  • Χτίστηκε το: 1967 (Τελευταία ανακατασκευή το 2000)
  • Ρεκόρ θεατών: 8.323 (Καλαμάτα - Παναθηναϊκός, την περίοδο 1995-96)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μετά από σύμβαση που υπογράφηκε φέτος με τον Δήμο Καλαμάτας, η ομάδα μας θα μπορεί να χρησιμοποιεί το καινούργιο γήπεδο στα Παλιάμπελα, με σκοπό αυτό να γίνει το προπονητικό μας κέντρο για πολλά χρόνια.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι έτοιμος και από την νέα χρονιά 2018-'19 θα χρησιμοποιηθεί κανονικά, ενώ περιμένουμε τις βελτιώσεις στον περιβάλλοντα χώρο, αποδυτήρια και κερκίδες, έτσι ώστε το γήπεδο αυτό να έχει πλήρη λειτουργικότητα.